Opći uvjeti korištenja

Pravne napomene

Svako korištenje https://bonbonkarla.hr/ podložno je niže navedenim uvjetima i rokovima. Dokumenti objavljeni na ovoj web stranici smiju se kopirati samo u nekomercijalne svrhe i samo za individualnu upotrebu uz poštivanje svih autorskih prava, drugih vlasničkih prava i svakog navedenog ograničenja prava. Stoga se ona ne smije dalje kopirati, reproducirati ili na neki način distribuirati bez izričitog pristanka BONBON KARLA d.o.o.

BONBON KARLA d.o.o. će uložiti razuman napor kako bi se na navedenoj web stranici našli točni i aktualni podaci, ali ne može biti odgovoran za njihovu točnost i potpunost. Svi korisnici koji pristupaju na https://bonbonkarla.hr/ stranicu koriste njezin sadržaj na vlastitu odgovornost. BONBON KARLA d.o.o. neće biti odgovorna ni za kakve direktne, slučajne, posljedične, indirektne ili kaznene štete koje su nastale iz pristupa, korištenja ili nemogućnosti korištenja https://bonbonkarla.hr/ ili zbog bilo koje greške ili nepotpunosti u njenom sadržaju.

BONBON KARLA d.o.o. zadržava pravo izmjene sadržaja ove web stranice na bilo koji način, u bilo kojem trenutku i iz bilo kojeg razloga, i neće biti odgovorne ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.

Registracija

Kupac može ili ne mora biti registriran na https://bonbonkarla.hr/ kako bi izvršio kupovinu. Prilikom registracije od Kupca se zahtjeva da se unese e-mail adresu i lozinku.

 

Uvjeti kupnje

Naručivanje

Naručivanje robe moguće je 24 sata na dan, 7 dana u tjednu. Roba se naručuje isključivo elektronskim obrascem – košarica internet trgovine. Kupac može ili ne mora biti registriran na web stranici Prodavatelja kako bi izvršio narudžbu. Od kupca se međutim zahtjeva da unese kontakt podatke i adrese (vlastitu i dostavnu) kako bi se zaključio proces narudžbe. Ukoliko Prodavatelj nije u mogućnosti isporučiti sve naručene artikle, isporučit će one koje može, a čemu će pismenim putem obavijestiti kupca u roku komuniciranom Kupcu nakon izvršene narudžbe. Ukoliko kupac iz subjektivih razloga odluči ne preuzeti naručenu i poslanu pošiljku, dužan je preuzeti trošak dostave proizvoda.

Plaćanje

Naručene artikle kupac će prodavatelju platiti pouzećem pri primitku paketa kurirskoj službi ili kreditnom karticom, na osnovi kupčeve narudžbe. Omogućeno je plaćanje kreditnim karticama American Express, Diners, MasterCard, Maestro i VISA. American Express karticom se može plaćati na rate prema slijedećim uvjetima:
• moguće je plaćanje na 6 rata beskamatno za sve kartice osim za Diners gdje je moguće plaćanje do 12 rata bezkamatno
Naplata narudžbe vrši se tek nakon što je utvrđeno da su naručeni proizvodi raspoloživi u internet trgovini Prodavatelja. U slučaju plaćanja kreditnim karticama prilikom narudžbe kupac ispunjava formular za naplatu te se vrši rezervacija potrebnih sredstava, a transakcija se provodi nakon što prodavatelj utvrdi da su naručeni proizvodi dostupni.

Izjava o sigurnosti u slučaju plaćanja kreditnim karticama

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

Potvrda narudžbe

Po izvršenju narudžbe Kupac će primiti obavijest da je narudžba zaprimljena te da se provjerava raspoloživost naručenih artikala. Nakon obavljene provjere o raspoloživosti artikala Kupac će e-mailom biti obaviješten jesu li isti raspoloživi. Ukoliko je odabrao plaćanje virmanom u tom će e-mailu biti obaviješten da može izvršiti uplatu, dok će za plaćanje kreditnom karticom biti obaviješten da je transakcija (uplata) provedena.

Dostava robe

Dostava robe vrši se ekspresnom dostavom hpexpress Hrvatske Pošte, unutar 10 radnih dana od trenutka potvrde raspoloživosti naručenih artikala. Kupac ima pravo prilikom preuzimanja pošiljke odbiti preuzeti pošiljku na kojoj su vidljiva vanjska oštećenja.
Roba je osigurana od gubitka u dostavi, te ako Kupac nakon 20 dana od predaje narudžbe ne dobije nikakvu obavijest ili isporuku od Prodavatelja, odnosno od dostavne službe, mora obavijestiti Prodavatelja kako bi isti mogao poduzeti radnje da se pošiljka nađe ili pošalje zamjenska. Ukoliko se kupas ogluši na pokušaje kontakta kurira i ako tri puta ne bude na adresi isporuke pošiljka se vraća prodavatelju.

Trošak dostave

Sve narudžbe unutar Europe imaju fiksni trošak poštarine u vrijednosti 15,00 eura tj. 20,00 eura za dostavu izvan granica Europe.

Otkazivanje i vraćanje narudžbe

Prema pravilima EU-a trgovac mora popraviti ili zamijeniti robu, sniziti joj cijenu ili vam vratiti novac ako je roba koju ste kupili neispravna, ne izgleda ili ne funkcionira onako kako je prikazano u oglasu. Ako ste robu ili uslugu kupili putem interneta ili izvan trgovine (telefonski, poštanskom narudžbom ili od trgovačkog putnika), imate pravo i otkazati i vratiti tu narudžbu u roku od 14 dana, iz bilo kojeg razloga i bez obrazloženja. Ovo razdoblje od 14 dana naziva se i “Razdoblje razmišljanja”.
Svi proizvodi prikazani na web shopu bonbonkarla.hr su jedinstveni proizvodi izrađeni po narudžbi. Iz navedenog razloga gore spomenuto “Razdoblje razmišljanja” se ne primjenjuje na kupovinu u webshopu www.bonbonkarla.hr

Zakonska referenca:

https://europa.eu/youreurope/citizens/consumers/shopping/guarantees-returns/index_hr.htm

Reklamacije i prigovori

BONBON KARLA d.o.o. je odgovoran za kvalitetu, odnosno stvarne tvorničke greške kupljenih proizvoda na web shopu https://bonbonkarla.hr/

Ukoliko kupac ima primjedbe na kupljene proizvode, prema članku 10 stavku 6 Zakona o zaštiti potrošača ima pravo prodavaču uputiti pisani prigovor sa na sljedeći način:

poštom na adresu društva BONBON KARLA d.o.o. , Franje Žigrovića 5, 10 000 Zagreb
putem e-maila info@bonbonkarla.hr
Pri tome Vas molimo da upišete ime i prezime, adresu, kontakt i opis prigovora. Na Vaš prigovor pismeno ćemo odgovoriti u roku od 14 dana od zaprimanja istog.

BONBON KARLA d.o.o. odgovora za materijalne nedostatke kupljenih proizvoda sukladno Zakonu o obveznim odnosima.

Povrat i zamjena robe mogući su samo uz predočenje računa.

Zamjena

Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci. Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke. Zamjenu ste dužni zatražiti putem e-maila sa sadržajem “ZAMJENA: BROJ NARUDŽBE” od primitka pošiljke. U e-mailu trebate objasniti želite li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Proizvod potom vraćate na našu adresu unutar 2 radna dana od odobrenog zahtjeva. Kada utvrdimo da je vraćeni proizvod neoštećen i u originalnoj ambalaži, napravit ćemo zamjenu. Ako proizvod mijenjate za proizvod veće vrijednosti najprije ćete trebati uplatiti razliku na naš račun, a ako je manje vrijednosti mi ćemo novac vratiti na Vaš račun.Izravne troškove zamjene robe morate snositi sami.

Povrat i zamjena robe mogući su samo uz predočenje računa.

Osnova prikupljanja i obrade osobnih podataka

BONBON KARLA d.o.o. se obavezuje i jamči da će u svakom konkretnom slučaju Vaše osobne podatke obrađivati savjesno, pošteno, uz primjenu odgovarajućih mjera zaštite u cilju sprećčavanja neovlaštenog objavljivanja i zloupotrebe Vaših osobnih podataka, a u svemu u skladu sa Zakonom o zaštiti osobnih podataka (ZZOP-om).
BONBON KARLA d.o.o. neće dostavljati Vaše osobne podatke trećoj osobi osim ako zakon nalaže drugačije. Vaši osobni podaci će se obrađivati do opoziva Vašeg pristanka, nakon čega će svi Vaši podaci biti trajno uništeni.
Zavisno od svrhe prikupljanja i obrade osobnih podataka, koja je naprijed bliže opisana, BONBON KARLA d.o.o. od Vas može tražiti da ostavite sljedeće podatke: ime, prezime, korisničko ime, e-mail adresu, kućnu adresu, grad, poštanski broj, državu i telefon.
U naprijed navedenim slučajevima BONBON KARLA d.o.o. prikuplja i obrađuje Vaše osobne podatke isključivo na osnovu Vašeg pristanka.
Osobne podatke ne prikupljamo samim Vašim posjetom naših web stranica, nego tek pri Vašem samostalnom upisu kod predaje narudžbe, registracije za primanje newslettera, ispunjavanja ankete ili slanjem upita putem kontakt forme.
Pristanak za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka izražavate popunjavanjem posebno predviđenih formulara za usluge ponuđene na web stranici i možete ga opozvati u svakom trenutku na način opisan u daljnjem tekstu.

Prava davatelja osobnih podataka u skladu sa zzop-om

U vezi sa obradom Vaših osobnih podataka imate sljedeća prava: da zahtijevate pristup podacima (uvid, obavijest i izdavanje kopije), ispravku, dopunu, ažuriranje i brisanje podataka, kao i da opozovete pristanak za obradu Vaših osobnih podataka, odnosno da u svako doba odustanete od dane privole i zatražite prestanak daljnje obrade Vaših podataka, da budete obaviješteni od strane BONBON KARLA d.o.o. o statusu Vašeg zahtjeva.

Na temelju osobnog zahtjeva imate pravo besplatno dobiti informacije o Vašim osobnim podacima koji su pohranjeni. Osim toga i sukladno čl. 21 Zakona o zaštiti podataka imate pravo usprotiviti se obradi Vaših osobnih podataka u svrhe marketinga.
Kao što je navedeno, prema zakonskim odredbama imate pravo na ispravak, dopunu, onemogućavanje i brisanje tih osobnih podataka, ako su podaci nepotpuni, netočni ili neažurni te ako njihova obrada nije u skladu s odredbama zakona.
Pristanak za prikupljanje i obradu Vaših osobnih podataka možete opozvati u svakom trenutku na jedan od sljedećih načina:
slanjem e-mail-a na adresu info@bonbonkarla.hr ili
slanjem pisma na BONBON KARLA d.o.o. , Franje Žigrovića 5, 10 000 Zagreb.

Ukoliko opozovete Vaš pristanak za obradu osobnih podataka BONBON KARLA d.o.o.je dužan sve Vaše podatke bez odlaganja trajno uništiti, a najkasnije u roku od 15 dana od primitka opoziva.
U slučaju nedozvoljene obrade osobnih podataka imate pravo pokrenuti odgovarajući postupak protiv BONBON KARLA d.o.o. pred nadležnim tijelima i u skladu sa važećim propisima u Republici Hrvatskoj.
Politika privatnosti se odnosi samo na korištenje internet stranica: https://bonbonkarla.hr/ i važi samo za teritorij Republike Hrvatske, te se ne odnosi na linkove koje mogu sadržavati ove web stranice, a koje vode na druge web stranice, i ne važi za teritorije drugih država. BONBON KARLA d.o.o.nije odgovoran za sadržaj ili Policu privatnosti tih web stranica. Ukoliko saznate da te web stranice pak vode na neke treće web stranice sa neprikladnim sadržajem ili nepovoljnom Policom privatnosti, kontaktirajte nas te ćemo takve linkove otkloniti.

Elektronska komunikacija

Posjećivanjem stranica BONBON KARLA d.o.o.internet trgovine komunicirate elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Izmjene uvjeta kupovine

BONBON KARLA d.o.o. zadržava pravo mijenjati i ažurirati ove Uvjete kupovine. Svaka izmjena Uvjeta kupovine biti će objavljena na stranicama BONBON KARLA d.o.o. internet trgovine.
BONBON KARLA d.o.o. Korisnici interneta još uvijek se ne osjećaju sigurno prilikom online kupovine. Ovim putem istićemo na koji način koristimo podatke koje prikupljamo.

Zakon Republike Hrvatske o zaštiti potrošača;
www.bonbonkarla.hr web shop djeluje sukladno Zakonu o zaštiti potrošača, zakonu Republike Hrvatske kojim se štite osnovna prava potrošača pri kupnji proizvoda i usluga, kao i pri drugim oblicima stjecanja proizvoda i usluga na tržištu: pravo na zaštitu ekonomskih interesa, pravo na zaštitu od opasnosti za život, zdravlje i imovinu, pravo na pravnu zaštitu potrošača, pravo na informiranje i izobrazbu potrošača, pravo na udruživanje potrošača u svrhu zaštite njihovih interesa te pravo na predstavljanje potrošača i sudjelovane predstavnika potrošača u radu tijela koja rješavaju pitanja od njhova interesa.

 

Sigurnost kupovine

Online rješavanje potrošačkih sporova

Sukladno uredbi Europske unije br. 524/2013, www.bonbonkarla.hr web shop sudjeluje u rješavanju potrošačkih sporova, a koje kupci mogu predati online putem ovog linka: https://webgate.ec.europa.eu/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

Visoka tehnička zaštita trgovaca i kupaca

www.bonbonkarla.hr web shop koristi Wspay sustav koji koristi najviše standarde zaštite i privatnosti podataka, a 3D zaštitom jamči korisnicima sigurnu online kupovinu. Brojevi kreditnih kartica ne čuvaju se na sustavu, a njihov upis štiti se enkripcijom podataka.

T-COM pay way izjava o sigurnosti

T-Com Pay Way primjenjuje najmodernije standarde u zaštiti podataka – Secure Socket Layer (SSL) protokol sa 128-bitnom enkripcijom podataka i MD5 algoritam. ISO 8583 protokol osigurava da se razmjena podataka između T-Com sustava i autorizacijskih centara kartičnih kuća obavlja u privatnoj mreži, koja je od neautoriziranog pristupa zaštićena dvostrukim slojem “vatrozida” (firewalla).

3D securecode usluga za sigurnu internetsku kupnju

Više o Erste 3D SecureCode usluzi sigurne internetske kupnje možete saznati putem ovog linka:
http://www.erstecardclub.hr/Press/Vijesti/Vijest/22-tra-2013/3D-SecureCode-usluga-za-sigurnu-internetsku-kupnju.html?bmlcNDU%3d

 

Privatnost

Cijenimo Vaše zanimanje za naše web stranice te nam je zaštita Vaše privatnosti od iznimne važnosti. Osobni podaci koje prikupljamo su svi oni podaci koji uobičajeno nisu javno dostupni, a za koje BONBON KARLA d.o.o. sazna Vašim pristankom tijekom korištenja web trgovine dostupne na web adresi https://bonbonkarla.hr/. Osobni podaci koje prikupljamo su Vaši sljedeći identifikacijski podaci:
ime i prezime
e-mail adresa
kućna adresa
telefonski broj

BONBON KARLA d.o.o. preuzima obavezu koristiti Vaše osobne podatke isključivo u svrhe identifikacije te pružanja kvalitetnije usluge prilikom Vašeg korištenja www.bonbonkarla.hr web trgovine. BONBON KARLA d.o.o. obvezuje se da će Vaše osobne podatke čuvati u tajnosti te neće distribuirati, objavljivati, davati trećim stranama na korištenje niti ih na bilo koji drugi način učiniti dostupnima bilo kojoj trećoj osobi bez Vaše prethodne suglasnosti.

BONBON KARLA d.o.o. se obavezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o korisnicima koji su nužni za ispunjenje naših obveza; informira korisnicima o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje korisnicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške kampanje. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici BONBON KARLA d.o.o. i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

BONBON KARLA d.o.o. za usluge
Franje Žigrovića 5
10 000 Zagreb